English Version
This Site Is Available In English

ذهن معجزه زندگی انسان است

ذهن معجزه زندگی انسان است

خانه‌تکانی ذهن
زمانی‌که انسان به علم مسلح می‌شود علم را فرا می‌گیرد و درون او تفکر و اندیشه ایجاد می‌شود. نور باعث می‌شود تاریکی کنار برود و در مسیر، خط زندگی‌مان مشخص می‌گردد. باید مشکلاتی که از قبل با دست‌های خود برای خودمان فراهم کرده‌ایم را حل کنیم از جمله بیماری اعتیاد که تاریکی خودش را داشت و حس ما را نسبت به هر موضوعی تاریک و کدر نموده بود. برای این‌که ذهن بهتری داشته باشیم، کنگره‌۶۰ ابزارهایی را در اختیار ما قرار داده است که بتوانیم مشکلات خود را بهتر حل کنیم. کنگره می‌گويد قوانینی در فلک وجود دارد که سیئات تو را تبدیل به صفات و رذائل تو را تبدیل به فضائل می‌کند و ویرانی‌های تو همان سرمایه‌هایی هستند که تبديل به آبادی و زوال تو روان تو می‌شود.

زندگی واقعاً ساده است. هرچه را بکاریم همان را درو و برداشت می‌کنیم، هرفکری که در مورد خود خودمان داریم، حقیقت وجودمان است. در حقیقت می‌پذیرید که در روند تغییر هستید. در آستانه سال نو هستیم، سنت زیبای خانه‌تکانی یکی از سنت‌های پسنديده آیین‌های نوروز است که به زندگی چهره تازه‌ای می‌بخشد. یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین کارها خانه‌تکانی و دور‌ریختن لوازم کهنه و دور‌ریختنی است. آیا تا‌کنون احساس کرده‌اید که زیر بار افکارتان در حال  خورد شدن هستید؟ متاسفانه سامان‌ بخشی به آشفتگی‌های ذهن کار ساده‌ای نیست. شما به یک خانه‌تکانی اساسی نیاز دارید؛ اگر می‌خواهید ذهن‌تان به‌سان آسمان صاف، آبی، صفا و بدون ابر باشد باید خانه‌تکانی ذهن را شروع کنید.

برمی‌گردیم به خانه‌تکانی‌، از شستن فرش‌ها، پرده‌ها، مبلمان، رختخواب و ... شروع می‌کنیم تا خرید و جایگزین کردن اشیاء نو به جای لوازم کهنه و دور‌ریختنی. روزهای آخر اسفند است و کم‌کم وارد سال نو می‌شویم در حال تازه شدن، تلاش و حتی رقابت هستیم. هیچ‌گاه نشنیده‌ایم و ندیده‌ایم کسی ما را به نوتر شدن و خانه‌تکانی ذهن‌مان تشویق کند؛ اما با کمی تمرکز و تفکر در ذهن شما انبار خاطرات تلخ، خاطرات شیرین و خوب گذشته است. به‌خصوص که در پایان سال ۱۴۰۳ هستیم؛ پس بهتر است تغییراتی در ذهن‌مان اتفاق بیفتد؛ چون ترس و استرس ذهن شما را گرسنه و شروع به خوردن خودش می‌کند‌. ذهن لزوماً دوست من نیست، دوست شما هم نیست به‌خصوص زمانی‌که نفس هم دخالت دارد و ذهن کارش سخت‌تر می‌شود و عقل دائماً در حال پردازش است.

هر‌ کلمه‌ای را که ما در ذهن خود انتخاب می‌کنیم در واقع با گره‌های ذهن، لجبازی و دست و پنجه نرم می‌کند. ذهن ریشه رنج‌ها، غم‌ها، غصه‌ها، دلواپسی‌ها، استرس‌ها و نگرانی‌ها است و وقتی ذهن درگیر می‌شود‌ کار را سخت‌تر می‌کند. به‌راستی فکر کرده‌ایم خاطرات بد و تلخ گذشته به چه درد شما می‌خورد؟ نبخشیدن دیگران‌، کینه و نفرت‌هایی که در دل دارید چه دردی از شما دوا می‌کند؟ پس منتظر چه هستید به نظر شما خانه تکانی ذهن رمز چه چیزی می‌تواند باشد؟ آیا به طبیعت نگاه کرده‌اید که چگونه در پائیز و زمستان برگ و بار کهنه خود را به دور انداخته و پس از‌ چندی در بهار دیگر با‌طراوت و تازه می‌شوند و زندگی جدیدی را از سر می‌گیرند؟ به آب نگاه کنید؛ اگر آب مایه حیات موجودات زنده به همین شکل بدون تغییر و تحول در کره‌ زمین به حیات خود ادامه می‌داد و بدون شک؛ پس از مدتی پوسیده می‌شد و از بین می‌رفت. همه دریاها و اقیانوس‌ها به مرداب  بزرگی تبدیل می‌شدند و بصورت برف و باران روی زمین باز می‌گشتند چه اتفاقی می‌افتاد‌؟

آیا اندیشیده‌اید پوست و بسیاری از سلول‌های بدن انسان در طول زندگی خود چندین بار دوباره کهنه و نو شده است؟ اگر این‌ نو زایش‌ها نبود انسان و سایر موجودات نیز همانند اسباب و اثاثیه زندگی کهنه و مثتسعل شده و دیگر کارایی خود را از دست می‌دادند و بیمار‌گونه به حیات خود ادامه داده و از زندگی و عمر خویش ثمره و لذت نمی‌بردند. اکنون که چنین ویژگی و توانایی برای نوزایش در وجود انسان هم نهفته است؛ پس چرا عده‌ای خود را از موهبت الهی محروم می‌نمایند، به احساس ناخوشایند و اندیشه‌های کهنه و خاطرات تلخ می‌چسبند و آن را رها نمی‌کنند؟ بهتر است کمی تمرکز کنیم. دوستان با خاطرات بد، کینه‌توزی و افکار منفی خداحافظی کرده و تفکر کنید؛ اگر پاسخ‌تان منفی است همانند خانه‌تکانی که بسیاری از وسایل شکسته، کهنه و فرسوده را که پشت در می‌گذارید و هم خود را و هم آن‌ها را رها می‌سازید توجه کنید؛ اگر بخواهیم اتاقی را کاملاً تمیز کنیم معمولاً همه چیزهایی را که بر می‌داریم بررسی می‌کنیم، به بعضی چیزها با عشق و خاطره می‌نگریم و گرد آن‌ها را می‌گيريم یا جلا می‌دهیم تا زیبایی تازه‌ای به آن‌ها ببخشیم.

بعضی چیزها دیگر اصلاً به درد نمی‌خورد و وقت آن شده است که آن‌ها را دور بیندازیم. مجلات قدیمی، کاغذهای کثیف و به درد نخور، لباس‌های کهنه، کفش‌های پوشیده شده و یک انباری پر از چیزهای غیرقابل استفاده که من همیشه به این انباری‌ها می‌گویم مانع موفقیت در زندگی‌. به‌راستی نگهداری اين‌ها برای چیست؟ نه دل‌تان می‌خواهد آن‌ها را دور بریزید و نه به کسی ببخشید. دوباره آن‌ها را در گوشه‌ای رها می‌کنید، بلاتکلیف می‌گذارید یا مجبور می‌شوید بعضی از چیزهای دیگر را تغيير یا عوض‌ کنید. برگردیم سر تمیز کردن اتاق ذهن‌مان، آیا فکر کرده‌اید چگونه اتاق ذهن‌مان را تمیز کنیم و جلا بدهیم؟ لزومی ندارد عصبانی شویم و خستگی را سر ذهن‌مان خالی کنیم، اجازه بدهید به‌همان راحتی که پس‌مانده غذا را بعد از خوردن‌ غذا دور می‌ریزید، باشد.

آیا واقعاً برای درست کردن غذاهای امشب خود به مانده‌های داخل سطل رجوع می‌کنید؟ آیا برای ساختن تجارب فردا به زباله‌های ذهنی قدیمی‌ سر می‌زنید؟ بهتر است‌ اول به خانه ذهن‌تان سر بزنید و خانه‌تکانی ذهن خود را شروع کنید. مهم نیست از کجا شروع می‌کنید، این کار را با کوچک‌ترین و راحت‌ترین‌ اتاق آغاز می‌کنیم. در یک سال گذشته؛ اگر از کسی رنجیده‌اید و اگر کار ضدارزشی انجام داده‌اید مثل دروغ، غیبت، قضاوت و ... که در این صورت درون ما پر از علف‌های هرز است؛ اگر زخم زبان زده‌ایم، خصومت، دشمنی، بدبینی، انتقام گرفتن و رنجاندن دیگران که اين‌ها بذرهایی است که کاشته‌ایم. این‌ها وسایل و اسباب اضافه و به درد نخوری است که ذهن ما را درگیر کرده و جایی برای تغییرات وجود ندارد.

می‌دانید ذهن انسان نمودی از آگاهی‌، هوش و تجربیات ما بوده و ذهن معجزه زندگی انسان است و می‌تواند مسیر و پیشرفت ما در زندگی باشد. محبت، آرامش، آسایش، عشق و شادابی ما را فراهم می‌کند و هم می‌تواند باعث جازدن، خستگی، بی‌تحرکی و افکار منفی شود. خانه‌تکانی ذهن از جمله کارهایی است ‌که هر از چند گاهی باید به خانه ذهن سرکشی کرد. ذهن مجموعه ریشه، ادراک و کلید فرآيند شناخت ناخداگاه است. اکنون زمان آن رسیده است که با‌ خاطرات خوش و نگاه خوش‌بینانه و واقع بینانه، زاويه دید خودمان را‌ تغییر دهیم و به همه ابعاد زندگی توجه کامل داشته باشيم.

شما‌ مثال لیوان پر از خالی را می‌دانید؟ حتی اگر قطره‌های آب در ليوان باشد، چه بهتر است آن‌ را این‌گونه توصیف کنید که من در ليوان خود مقداری آب لازم دارم و کمیت آن اهمیتی چندانی ندارد؛ بلکه وجود آب در ليوان مهم است. این نوع نگاه و نگرش نوعی سپاسگزاری و‌ شکرگذاری از خداوند است؛ زیرا من فرزند محبوب کائنات هستم و راه درست من را به ارتقا می‌رسد؛ پس باید ارزش قائل شوم؛ مگر نگفته‌اند جوجه را آخر پائیز می‌شمارند، وقتش رسیده جوجه‌های اخلاقی خودمان را بشماریم و ببینیم در آخر سال چگونه می‌توانیم‌ خانه ذهن‌مان و دل‌مان را پاک کنیم؟ ببینیم چقدر رشد فکری داشته‌ایم؟ چقدر می‌توانیم در آخر سال لباس نو بر تن روح و روان‌ خود کنیم، با افکار مثبت به کارهای خود بیندیشیم و با ذهن خودآگاه آشنا شویم؟ باید خانه ذهن‌مان را غبارگیری کنیم تا جلا پیدا کند و خصلت‌های آزاردهنده را تغییر دهیم.

یادتان باشد با خودتان روراست باشید و خالصانه با همه برخورد کنید تا بار سنگین‌ یک‌ سال آرزو از روی دوشتان برداشته شود. ذهن هرچه که مثبت و منطقی باشد را بهتر جذب می‌کند؛ اگر چه افکار می‌آید و می‌رود. دردها، غم‌ها، روابط‌ها و شادی‌ها می‌آیند و می‌روند و در حال آمد‌و‌شد هستند؛ وقتی ذهن تاریک شود باید نور وارد شود و تاریکی را کنار بزند تا تاریکی زدوده شود؛ وقتی به سئوال کردن از افکار خود عادت کنید، می‌فهمید مجبور نیستید تلاش کنید تا ذهن‌تان را کنترل‌ کنید یا افکار دردناکت را با زور بیرون کنید. بزرگ‌ترین مثال برای ذهن کامپیوتر است به این صورت که ذهن هر‌چیزی که در آن وارد شود در خودش حفظ می‌کند. برای اطلاعات درست، نادرست، افکار منفی، افکار مثبت و سازنده فرقی قائل نیست؛ فقط با خانه‌تکانی کامل می‌شود و با تزکیه و پالایش می‌تواند ذهن را سالم و پاک نگه داشت.

چه‌بسا چیزی را دوست دارید که آن به ضرر شما است و خدا صلاح می‌داند و شما نمی‌دانید. زندگی شاد، زندگی نیست که در آن مشکلی نداشته باشیم؛ بلکه مهم‌ترین قانون زندگی این است که بدانی زندگی جاری است؛ یعنی همه چیز در حال حرکت است و هیچ‌چیز در حال سکون  نیست. به استقبال سال نو می‌رویم برای ناراحتی‌هایمان صبور، برای ترس‌هایمان قوی و در برابر خشم متین باشیم. هفت‌سین خانه ذهن‌مان را تدارک می‌بینیم و می‌چینیم. صبر، سکوت، صداقت، سازگاری، صلح، صفا و صبوری را مهمان سفره زیبای ذهن‌مان می‌کنیم، سپاسگزار سال ۱۴۰۳ می‌شویم، شکر خدا را به‌جا می‌آوریم، قول می‌دهیم که ذهن‌مان از ما خسته و دلگير نشود؛ وقتی اندیشه‌های تاریک‌ خود را مخفی کرده باشیم، یک روز خودش را نشان خواهد داد و مانع رشد در زندگی ما می‌شود و هیچ‌کدام از آرزوهایمان به واقعیت نخواهد رسید. یادمان نرود در سال جدید سر سفره هفت‌سین برای هم دعا کنیم و با هم اتحاد داشته باشیم، قدر نعمت‌های کنگره‌۶۰ را بدانیم و با هم به تکامل برسیم. پیشاپیش سال ۱۴۰۴ را ابتدا به آقای مهندس دژاکام و خانواده محترم‌شان و به همه انسان‌های کره زمین تبریک و تهنیت عرض می‌کنم. امیدوارم سالی نو و با برکت سر سفره‌های شما جاری و ساری باشد.
بیائید خوبی‌ها را جمع کنیم
شادی‌ها را ضرب کنیم
دعواها را کم کنیم
دردها را تقسیم کنیم
نفرت‌ها را زیر رادیکال ببریم
و عشق‌ها را به توان برسانیم
سال نو بر همگان مبار‌ک

نويسنده: راهنمای تازه‌واردین همسفر صدیقه
ویراستاری و ارسال: همسفر سمیرا رهجوی راهنما همسفر الهه (لژیون سوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی پرند

ویژه ها

دیدگاه شما





۰ دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .